perjantai 15. maaliskuuta 2019

"Sullon kauniit kasvot, muttei niin terävä pää"

Minua on petetty! Sen teki jonkinlainen ideologia. Kuntalaiset äänestivät minut vaalein valtuustoon ja keräsin ääniä myös puolueelleni (jo kolmansissa vaaleissa). Puolue ei kuitenkaan katsonut minun olevan sopiva tiettyihin luottamustehtäviin. Kuulin mm. saaneeni ääniä ”kauniilla kasvoilla” ja erityiseen luottamustehtävään pitää saada ”pitkään toiminut, paikan ansainnut” henkilö, jota ”ihmiset eivät vain ymmärrä äänestää”. 

En ole ainoa kokemusteni kanssa. Tämän näkee äänestystuloksista ja luottamuspaikkajaoista. Samaa kuulee kansanedustajiltakin. Mikä on demokratian tila Suomessa?

Henkilökohtaisella tunnetasolla tällä ei ole enää niin suurta merkitystä, mutta miksi sitten edes äänestää. Miksi kannustaa ihmisiä äänestämään, kun sillä ei ole mitään merkitystä? 

Koska jokaisessa puolueessa on oma ideologinen”ryhmäkurinsa”, olen muuttanut suosituksiani ehdokasvalinnan tekemiseen.

Päivitetyt suositukseni ovat seuraavanlaiset:

  1. Lue puolueohjelmat tarkasti ja äänestä puoluetta, jonka ohjelman kanssa olet varmasti samaa mieltä. Naamasta viis.

    Tai

  2. Äänestä arvojesi mukaista, helposti lähestyttävää ihmistä ja suoran demokratian kannattajaa.

    Tällä yhdistelmällä pääset äänestämään yksittäisistä asioista, (useammin kuin neljän vuoden välein) saatat saada omia ideoitasi SUORAAN eduskuntakäsittelyyn, ja arvosi jakava edustaja vaikuttaa valmisteluihin.


Suosittelen lämpimästi kakkosvaihtoehtoa. Siihen on kyllä tällä hetkellä valittavana vain kansanLiike Nyt




1 kommentti:

  1. Hyvää pohdintaa. Saman lailla kaikki vaaliryhmät keräävät äänet yhteen pottiin. Vaaliryhmän (liiton) ensimmäinen saa koko ryhmän äänet , toiseksi tullut puolet jne siitä tulee siis vertailuluku muiden vaaliliittojen kesken oli vertailussa sitten puolueet tai kansanliikkeet. Kannatan erityisesti suoraa henkilövaalia ainakin kuntatasolla. Silloin valtuustoihin pääsevät asiantuntijat ja erityisesti ne, joilla on INTOA PALVELLA IHMISIÄ. Näin myös listan täytteet tippuvat. On erittäin tärkeää, että eduskunta on se paikka, jossa voidaan vaalijärjestelmää kehittää. Muutoin täysin samaa mieltä Katin kanssa. Hyvää menestystä.

    VastaaPoista