lauantai 23. maaliskuuta 2019

Politics error - Update required


Tällä hetkellä päättäjien kyky hoitaa asioita on invalidisoitunutta. Rahaa käytetään miljoonia esimerkiksi uusien asuinalueiden suunnitteluun tai terveydenhuollon uudistukseen, mutta päätösten tekeminen ontuu. Joko päätöksenteko on äärimmäisen hidasta tai sitten päätöksiä ei synny lainkaan.


Vika ei ole minkään puolueen yksin vaan kaikkien yhdessä. Jokainen puolue tuo esille vain tietyn kohderyhmän asioita, pitää kiinni omista ideologioistaan tai mielistelee omia äänestäjiään, jolloin asioiden kokonaisuus ja tarkoitus jää toisarvoiseksi tai unohtuu. Syyllistä ei kuitenkaan ole eikä sitä edes etsitä, sillä joskus asioiden on vaan aika muuttua.


Ihmisistä yli 90 % ei kuulu mihinkään puolueeseen. Heissä on eri alojen asiantuntijoita, ihmisiä, joilla on kokemusta, toiveita paremmasta ja halua vaikuttaa ympäristöä ja itseä koskeviin päätöksiin. Kyselyni perusteella he eivät halua kuulua mihinkään puolueeseen, koska eivät halua leimautua tiettyihin arvoihin ja kärsivällisyys tai aika eivät riittäisi.


Puolueisiin kuuluvilla ajatukset ovat samoja, mutta suurinta heillä on ollut turhautuminen. Monet kokevat, etteivät päättäjiksi valittuaankaan pääse vaikuttamaan asioihin. Olen kokenut itsekin kaiken saman.


Uskon Liike Nytin tuoman vaikuttamisen alustan olevan ratkaisu päätöksenteon ongelmiin. Siellä asioita esitellään neutraalin tiedon pohjalta, niistä keskustellaan eri näkökulmista ja tehdään päätös demokratian mukaisesti.


Kuka tahansa voi ehdottaa päätökseen vietäviä asioita. Ei toimita vain yhden oletetun ryhmän puolesta vaan kaikkien puolesta. Argumentoidaan toki laidasta laitaan ja se onkin olennaisen tärkeää. Ja mikä itselle tärkeintä, kaikessa päätöksenteossa huomioidaan sen vaikutukset ilmastoon ja ympäristöön. 🌲 



Paljon kuulen Liike Nyt-kritiikkiä ja naureskelua, mutta minua kannustaa eniten se, että jo nyt moni aikaisemmin politiikkaa karttanut on innostunut osallistumaan. Politiikasta on helppo innostua, kun tietoa jakaa ilman kapulakieliä ja vaikuttaminen koetaan mahdolliseksi.


Paremman tulevaisuuden vuoksi toivon, että mahdollisimman moni suomalainen liittyy mukaan tekemään yhteisiä päätöksiä. 

https://liikenyt.fi/liity-mukaan/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti