lauantai 30. maaliskuuta 2019

Mitä jos puolueita ei olisi?


Mitä jos nykypuolueita ei olisi? Jos poliittinen puoluejärjestelmä alkaisi alusta, niin millaisia puolueita syntyisi. Liike Nyt ei ole puolue vaan uusi vaikuttamisen alusta. Silloin kun nykyisiä puolueita on muodostettu, niin maailma on ollut aivan erilainen. Tietoa ei ole pystytty välittämään digitaalisesti kuten nyt. Lähes kaikki muu on uudistunut, mutta poliittinen päätöksentekojärjestelmä on yhä sama vanha.

Puolueisiin kuuluu vain 6% suomalaisista. Liike Nyt antaa lopuille mahdollisuuden osallistua päätöksiin. Tänä päivänä ihmiset, erityisesti nuoret, haluavat osallistua ja vaikuttaa helposti nykyteknologiaa hyödyntäen. Suunnitteluun, keskusteluun ja päätösten tekemiseen osallistutaan tänä päivänä suurelta osin netin välityksellä.

Maailma muuttuu nopeasti ja päätöksiä pitää pystyä tekemään nopeasti. Kykenemättömyys tehdä yhteistyötä yli puoluerajojen hidastaa päätöksentekoa ja aiheuttaa kohtalokkaita kompromisseja. Asioita pitää käsitellä asioina eikä pohtia niitä puolueen vaaliohjelman pohjalta. 

Liike Nyt jakaa faktoihin perustuvaa tietoa ja esittää päätöksistä asiantuntijoiden argumentit puolesta ja vastaan. Keskusteluihin voi osallistua tai niitä voi vain seurata ja siten muodostaa oman mielipiteensä. Kaikesta ei tarvitse tietää tai olla kiinnostunut, mutta voit osallistua äänestyksiin asioista, jotka ovat sinulle tärkeitä.

Liike Nytin edustajat äänestävät eduskunnassa päätöksistä jäsentensä enemmistön mielipiteen mukaisesti. Ilmoittamalla yhteystietosi osoitteessa: www.liikenyt.fi/liity-mukaan, niin pääset vaikuttamaan millainen tulevaisuuden Suomi on.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti